Humanitarna djelatnost 2017.Pod Krapinsko-zagorska

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH

Dana 08. veljače 2017. godine Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH u Ogranku Zlatar Bistrica, a u Klubu Budinščina realizirao je tri projekta, i to:

  1. Projekat- „Otvaranje informatičkog centra za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji“. Odjel za humanitarnu djelatnost donirao je 4 stolna računala, a Podružnica Krapinsko-zagorske županije pomogla je istim tim braniteljima sa 6 računala. Nakon završetka informatičkog opismenjavanja doniramo računala višečlanim obiteljima kojima je to najpotrebnije.
  2. Projekat- „Kulturno – čitalački centar“. Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH donirao je za knjižnicu OŠ „Vladimir Nazor“ u Budinščini donaciju od 160 knjiga. Polaznicima prvog razreda donirano je 24 knjiga prilagođene dobi te djece. Ukupno je donirano 184 knjige. Tim knjigama smo željeli pomoći knjižnici kako bi djeca što više čitala, a manje boravila na internetu i igricama. Ista škola je sa zahvalnošću prihvatila donaciju.
  3. Projekat- „Pomozimo djeci hrvatskih branitelja i unučadima predškolske dobi“. Odjel za humanitarnu djelatnost je također donirao dječjem vrtiću u Budinščini potrebni edukacijski materijal i didaktičku opremu prilagođenu dobi te djece. Odgajateljice su bile sa donacijom više nego sretne, jer će im ista donacija olakšati rad sa djecom. Kako bi djecu potakli da čuju i vide kako su njihovi očevi i djedovi branili i stvarali Domovinu pročelnica Odjela gđa Dubravka Kutleša Herljević je postavljala pitanja, a oni koji su pokazali najbolje znanje za to su bili nagrađeni.

Related Articles

Back to top button