Humanitarna djelatnost 2017.

Odjel za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske

Odjel za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske je dana  31. svibnja 2017. godine u Špišić Bukovici realizirao dva projekta, i to:
– Projekat „Djeca hrvatskih branitelja ulici NE, športu DA.  Da sa svojim športskim uspjesima vratimo dug našim očevima koji su stvorili Lijepu našu“  športskom opremom opremljen je športski
– ženski Rukometni klub Mladost iz Špišić Bukovice i
– malonogometni klub Ogranak Brezovica
Učenicima športašima koji su pokazali najbolje znanje o Domovinskom ratu podijeljeni su prigodni pokloni. Prilikom realizacije projekata u Špišić Bukovici bio je prisutan Predsjednik rukometnog saveza Republike Hrvatske gosp. Tomislav Grahovac, dipl.iur. koji je uručio donaciju mladim sportašicama (majice i lopte). Isti sportaši bili su više nego sretni i zadovoljni da im je došao Predsjednik rukometnog saveza i svojim dolaskom uveličao realizaciju ovog projekta. Moramo istaknuti da je to jedan od rijetkih primjera da osobe koji su predsjednici sportskih saveza dolaze na realizaciju ovakvih hvalevrijednih projekata, jer na taj način daju podršku mladima da pristupaju u što većem broju sportu. U ime tih sportaša i u ime naše Udruge zahvaljujemo mu se da je unatoč velikim obvezama našao vremena da bude prisutan i nagradi ove mlade sportaše.
– Projekat „Kulturno-čitalački centar“ Pročelnica gđa Dubravka Kutleša Herljević je uručila donaciju od 120 knjiga za školsku knjižnicu OŠ „August Cesarec“ iz Špišić Bukovice, kako bi na taj način potakla djecu da što više čitaju, a manje borave na internetu i igricama. Ujedno je školi uručena donacija od četiri stolna računala i jedan laptop za nastavu informatičkog opismenjavanja. OŠ „Vladimir Nazor“ iz Virovitice je uručena donacija video nadzora za potrebe škole.

Related Articles

Back to top button