Novosti

Sabor UDVDR Brodsko-posavske županije

Dana 11.03.2022. godine na izbornom Saboru UDVDR Brodsko-posavske županije u Novoj Kapeli Antun Zdunić jednoglasno je izabran za predsjednika županijske udruge. Sabor je sazvan zbog smrti dosadašnjeg predsjednika Joze Bungića koji je nakon teške bolesti preminuo 30. siječnja 2022. U dobro ispunjenoj dvorani Društvenog doma u Novoj Kapeli nazočne branitelje je pozdravio načelnik općine Ivan Šmit te im poželio uspješan rad. Antun Zdunić je ujedno i predsjednik UDVDR-a ogranka Gornji Bogićevci te je svojim dosadašnjim radom i aktivnostima u udruzi, vrlo bliskoj suradnji sa prethodnim predsjednikom uistinu bio prvi i pravi izbor što je uz nazočne potvrdilo i 18 predsjednika podružnica iz cijele županije. Zdunić je rekao kako je poznato svima da on nije čovjek od puno priče već od djela. Želim raditi i nastaviti voditi udrugu onako kako ju je vodio naš preminuli prijatelj Jozo Bungić koji je postavio visoko ljestvicu i nadam se da ću uz novoizabrano rukovodstvo i vašu potporu to i uspjeti. Zahvalio je načelniku Šmitu na domaćinstvu i naglasio kako se svi trebamo solidarizirati s ukrajinskim narodom koji ovih dana prolazi kroz pakao agresije i rata koji smo i mi prije trideset godina sami doživjeli. 
Za njegove zamjenike izabrani su : 1. Mato Opačak ogranak Klakar-Ruščica , 2.Zlatko Bunjevac ogranak Dragalić, 3.Josip Čivić ogranak Vrpolje. 
Sud časti ; 1.Željko Bura-predsjednik,2.Božidar Tkalec- član,3.Franjo Biondić- član.
Nadzorni odbor ; 1.Jozo Antunović -predsjednik,2.Josip Matijević- član,3.Žarko Grgić-član.
Skupu su se obratili i predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske ogranak Nova Gradiška Vjekoslava Karešin te predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata na novogradiškom ratištu pukovnik Adam Tomičić. Na saboru su također bili i predstavnici UDVDR Vukovarsko-srijemske županije te načelnik PP Nova Gradiška Josip Akmačić. 

Related Articles

Back to top button